Instagram heeft vanaf nu een short-form videofunctie, vergelijkbaar met TikTok, genaamd Instagram Reels, binnen de nieuwste versie van de Instagram-app.

Als jouw muziek daarvoor beschikbaar is, kunnen Instagramgebruikers 'Reels', korte videoclips van 15 seconden met jouw muziek maken.
 
Als we je muziek al aan Facebook en Instagram hebben geleverd voor gebruik in Stickers en Stories, is deze automatisch beschikbaar in Instagram Reels. Zo niet, neem dan contact met ons op, zodat we dit alsnog kunnen regelen voor je back-catalogue en/of zorg ervoor dat het leveren aan Facebook en Instagram is ingeschakeld wanneer je je release aanmaakt in de portal.
 
De content die je op Instagram Reels ziet, komt overeen met dat op TikTok (denk aan danswedstrijden, lipsynchronisatie, grappen, tutorials en unieke muziekvideo's van 15 seconden), en de tools voor het maken van video's zijn ook vergelijkbaar met TikTok.

Uniek voor Instagram: met Reels is je content "unconnected": verder reikend dan je bestaande volgers en beschikbaar voor  honderden miljoenen Instagram-gebruikers, uitsluitend gebaseerd op "engagement".
Zo kan "door gebruikers gegenereerde inhoud" (de term voor video's die andere mensen maken met jouw muziek) op Instagram, dankzij de engagement algoritmen nieuwe fans bereiken. Alle met jouw muziek gemaakte Reels zullen teruglinken naar jouw muziekcatalogus of Instagram-profiel!
 
Zorg er ook voor dat je zelf deze functies gebruik om ook je eigen visuele content op Instagram te maken (waaronder Reels met je eigen muziek)!